Energianeuvojan blogi

Energianeuvojan blogissa julkaistaan Thermopolis Oy:n energianeuvojien vapaamuotoisia kirjoituksia ja muuta materiaalia. Teemme myös katsauksia tuleviin energia-aiheisiin webinaareihin.

Blogi kirjoitetaan osana Energiaviraston rahoittamaa Alueellista energianeuvontaa. Kirjoitukset ovat kukin kirjoittajan henkilökohtaisia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa rahoittajan kantaa.

3/2/2021

Energiatarkastus- uusi työkalu taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen

Kun taloyhtiössä on ajankohtaista selvittää tulevia remontteja ja energiatehokkuuden parantamista, ensimmäisten askelien ottaminen on usein vaikeinta. Energiatarkastus on tuolloin helppo tapa lähteä liikkeelle. Taloyhtiön hallitus voi tilata tämän kevyen kartoituksen, jossa energia-asiantuntija selvittää taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet sekä raportoi ne tilaajalle.

11/1/2021

Uusiutuvaa yhteisöenergiaa taloyhtiöiden Uuteen Vuoteen 2021

Uusi vuosi 2021 tarjoaa loistavat mahdollisuudet yhteisöenergian toteuttamiseen taloyhtiöissä. Ideoita energiaremonttien tekoon löytyy viime kesänä kuvatulta virtuaaliselta bussimatkavideoltamme edistykselliseen taloyhtiöön Tampereella (As Oy Pohjolankatu 18–20), jossa uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta on edistetty laajalla skaalalla. Keväällä 2021 alueellisessa energianeuvonnassa toteutetaan myös mittava taloyhtiökampanja. Luvassa on taloyhtiöille runsaasti energiatietoa webinaarisarjan merkeissä. Lisäksi mahdollisuuksia verkostoitumiseen energia-aihepiirissä tarjotaan taloyhtiöfoorumien kautta. Taloyhtiöille suositellaan myös uutta energiatarkastus -palvelua, jota eri yritykset tarjoavat kohtuulliseen hintaan ja jonka palveluntarjoajat löytyvät Motivan listauksesta.

10/12/2020

Joulu on jo ovella

Energianeuvojamme Paavo Rätti jakaa joulun energiansäästövinkkejä. Luvassa on myös infoa taloyhtiöiden edustajille. 

18/11/2020

Suomen ja Arabiemiirikuntien samankaltaisuudet ja erilaisuudet energia-asioissa ja kestävässä kehityksessä.

Työharjoittelija Joshua Kivisalo kertoo artikkelissa omia kokemuksiaan asumisestaan ulkomailla Arabiemiirikunnissa ja työskentelystään Thermopolis OY:ssä. Hän vertailee kestävää kehitystä ja energia-asioita Suomessa ja Arabiemiirikunnissa. 

05/10/2020

Kunnat avustetaan eroon öljylämmityksestä – Kestävät-kunta Kurikka ottaa koppia

Kunnille on 5.10.2020 tarjolla uusi valtionavustus öljylämmityksen vaihtamiseksi uusiutuvaan energiaan pohjaaviin lämmitysjärjestelmiin. Kestävät -ilmastoyhteistyökunta Kurikassa on jo nyt vaihdettu useiden kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiä öljystä maalämpöön ja uusi avustus aiotaan myös hyödyntää jatkossa.

27/08/2020

Öljylämmittäjiä kannustetaan energiamurrokseen

Öljylämmityksestä luopuvia pientalojen omistajia kannustetaan enimmillään 4 000 €:n tuen voimin vaihtamaan lämmönlähteensä ympäristöystävällisempään ja kansantalouden kannalta myös kestävämpään ratkaisuun. Tukihaku aukeaa syyskuussa ja hakemukset käsitellään Pirkanmaan ELY-keskuksessa.

14/8/2020

Co2mmunity matka Tampereelle

Co2mmunity -hanketiimi teki matkan Tampereelle ja reissusta kuvattiin virtuaalinen bussimatka. Matkakertomuksesta saat esimakua tulevasta videosta.

06/07/2020

Kesä energianeuvojana

Thermopolis Oy:n toisessa blogikirjoituksessa kesätyöntekijä kertoo kesästään energianeuvonnan ja viestinnän parissa.

03/07/2020

Kodin sähkönkulutuksen seuranta asunnoissa ja kodeissa

Thermopolis Oy:n ensimmäisessä blogikirjoituksessa pohditaan kodin sähkönkulutuksen seurantaa ja analysointia käyttäen verkkoyhtiöiden tarjoamaa kulutusseurantapalvelua. Kirjoitus sisältää myös kahden esimerkkikohteen sähkönkulutuksen analysointia.

Energiaviraston rahoittama energianeuvonta