Energianeuvojan blogi

Energianeuvojan blogissa julkaistaan Thermopolis Oy:n energianeuvojien vapaamuotoisia kirjoituksia ja muuta materiaalia. Teemme myös katsauksia tuleviin energia-aiheisiin webinaareihin.

Blogi kirjoitetaan osana Energiaviraston rahoittamaa Alueellista energianeuvontaa. Kirjoitukset ovat kukin kirjoittajan henkilökohtaisia mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa rahoittajan kantaa.

18/11/2020

Suomen ja Arabiemiirikunnan erinlaisuudet ja samaistuminen energia ja kestävän kehityksessä.

Työharjoittelija, Joshua Kivisalo kertoo artikkelissa omasta kokemuksesta asumisesta ulkomailla Arabiemiirikunnissa ja työskennellessään Thermopolis OY:llä. Hän vertailee samanlaisuuksia ja erinlaisuuksia kestävän ja energian kehityksestä Suomessa ja Arabiemiirikunnissa. 

05/10/2020

Kunnat avustetaan eroon öljylämmityksestä – Kestävät-kunta Kurikka ottaa koppia

Kunnille on 5.10.2020 tarjolla uusi valtionavustus öljylämmityksen vaihtamiseksi uusiutuvaan energiaan pohjaaviin lämmitysjärjestelmiin. Kestävät -ilmastoyhteistyökunta Kurikassa on jo nyt vaihdettu useiden kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiä öljystä maalämpöön ja uusi avustus aiotaan myös hyödyntää jatkossa.

27/08/2020

Öljylämmittäjiä kannustetaan energiamurrokseen

Öljylämmityksestä luopuvia pientalojen omistajia kannustetaan enimmillään 4 000 €:n tuen voimin vaihtamaan lämmönlähteensä ympäristöystävällisempään ja kansantalouden kannalta myös kestävämpään ratkaisuun. Tukihaku aukeaa syyskuussa ja hakemukset käsitellään Pirkanmaan ELY-keskuksessa.

14/8/2020

Co2mmunity matka Tampereelle

Co2mmunity -hanketiimi teki matkan Tampereelle ja reissusta kuvattiin virtuaalinen bussimatka. Matkakertomuksesta saat esimakua tulevasta videosta.

06/07/2020

Kesä energianeuvojana

Thermopolis Oy:n toisessa blogikirjoituksessa kesätyöntekijä kertoo kesästään energianeuvonnan ja viestinnän parissa.

03/07/2020

Kodin sähkönkulutuksen seuranta asunnoissa ja kodeissa

Thermopolis Oy:n ensimmäisessä blogikirjoituksessa pohditaan kodin sähkönkulutuksen seurantaa ja analysointia käyttäen verkkoyhtiöiden tarjoamaa kulutusseurantapalvelua. Kirjoitus sisältää myös kahden esimerkkikohteen sähkönkulutuksen analysointia.

Energiaviraston rahoittama energianeuvonta