Energiansäästö on ympäristöteko - joka säästää myös kukkaroa

Energiaa kuluu paljon kotona, liikenteessä, työssä ja vapaa-ajalla. Välittömän lämmitys- ja sähköenergia käytön lisäksi myös hankkimiemme tavaroiden ja palvelujen tuottamiseen käytetään paljon energiaa. Näin siis kaikilla kulutusvalinnoillamme on vaikutusta. Teemme päivittäin ratkaisuja, joissa energia on yhtenä osatekijänä. Energiankäyttö on elämäntapa-asia, jossa arkisilla käyttötavoillamme on merkitystä. Jo pienetkin muutokset sekä energiatehokkuuden ottaminen yhdeksi hankintojen valintakriteeriksi vaikuttavat suotuisasti energiankäyttöön. Olemme erilaisia energiankäyttäjiä, sillä tutkimusten mukaan samankokoisissa ja tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin vaihtelevasti. Kokonaisuudesta noin puolet käytetään lämmitykseen, viidennes menee lämpimän veden saantiin ja loppu jakautuu eri sähkölaitteiden kesken.

Thermopolis toteuttaa alueellista energia- ja ilmastotyön edistämistä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla.

Kevään 2018 aikana Energiavirasto kilpailutti Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntia koskevan energia- ja ilmastotoimien edistämistyön. Thermopolis Oy voitti tarjouskilpailun ja nyt toteutamme tätä edistämistyötä olemalla yhteydessä kolmen mainitun maakunnan kuntiin, yrityksiin ja yhteisöihin jakaaksemme tietoa:

  • kestävistä julkisista hankinnoista,
  • energiatehokkuussopimuksista,
  • energiakatselmustoiminnasta,
  • kuntien uusiutuvan energian kuntakatselmuksista,
  • uusiutuvan energian käyttöönotosta ja
  • energiatehokkuuden parantamisesta.

Tämän lisäksi toteutamme myös kuluttajien energianeuvontaa. 

Katso henkilöstön yhteystietosivulta aiheeseesi sopiva yhteyshenkilö tai laita sähköpostia osoitteeseen info(a)thermopolis.fi.