Energiatehokkuus ja energiansäästö näkyviksi tilastodatan avulla: Neuvoja lämmitysenergian normitukseen eli sääkorjaukseen
23.8.2021
Energiansäästövinkkien arviointia
29.10.2021
Energiatehokkuus ja energiansäästö näkyviksi tilastodatan avulla: Neuvoja lämmitysenergian normitukseen eli sääkorjaukseen
23.8.2021
Energiansäästövinkkien arviointia
29.10.2021

Yhdessä enemmän

Yhdessä enemmän

Onko yhdessä enemmän? Ahertaessani omassa työhuoneessani miljoonan kohdan työlistaa, tuntuu toisinaan, että keskeytyksiä tulee jatkuvasti ja yksin olisi parempi. Eihän tässä nyt oikein edes ehtisi mitään yhteistyötä ajatella. Ja on totta, että yhteistyö vie aikaa– varsinkin alussa.

Toisaalta, jos on sopiva henkilö, jonka kanssa keskustella käsillä olevista töistä ja niissä ilmenneistä ongelmista, tai kun saa jonkun työn valmiiksi ja joku tekee siihen vielä viimehetken tarkastuksen, huomaa, että yhdessä on enemmän.

Yksin ideointi ja uuden kehittäminen on myös vaikeampaa. Toinen tai useampi tuo uusia näkökulmia ja suuremmassa porukassa saadaan hyvät ideat hiottua toimivimmiksi. Ja miksi keksiä kaikki itse, kun voi lainata (luvan kanssa) muiden ideoita ja soveltaa niitä omaan tilanteeseensa.

Yhdessä enemmän – kunnat ja energiatehokkuus

Energianeuvonnassa haluamme mahdollistaa ja avustaa kuntien välistä yhteistyötä erityisesti energiatehokkuuden osalta. Sitä varten järjestämme 27.10.2021 klo 9–11 virtuaalisen tapahtuman Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien kunnille.

Aamupäivän aikana kuullaan terveiset energiatehokkuusasioissa Motivalta, tutustutaan kahteen ilmastoyhteistyö kuvioon; Kestävät kunnat – Alavus, Kuortane, Kurikka ja Lapua, sekä Pietarsaaren, Pedersören, Luodon, Uudenkaarlepyyn ja Kruunupyyn yhteistyöhön ja kuullaan Seinäjoelta esimerkki energiatehostamiseen. Ja tietysti tilaisuuteen on varattu aikaa myös keskustelulle.

Energianeuvojan toiveena on, että osallistuvat kunnat pääsisivät tutustumaan myös kauempana sijaitseviin kuntiin, saisivat lyhyiden esitysten ja keskustelujen kautta uusia ideoita omaan toimintaansa ja mahdollisesti kylvettäisiin siemeniä uusien yhteistyökuvioiden syntymiselle.

Tulethan mukaan, sillä juuri sinun läsnäolollasi on merkitystä.

Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

Kirjoittaja:

Lea Hämäläinen lähestyy blogikirjoituksiaan jostakin teorian ja käytännön välimaastosta.