Tuulesta energiaa omakotitaloon
1.6.2021
Energianeuvojan kootut vinkit kesäisen asunnon ylilämmön välttämiseksi
1.7.2021
Tuulesta energiaa omakotitaloon
1.6.2021
Energianeuvojan kootut vinkit kesäisen asunnon ylilämmön välttämiseksi
1.7.2021

Terveiset kunnille Alueelliselta energianeuvojalta ja Keino-muutosagentilta

Ennen lomia on hyvä hetki pohtia, mitä syksyllä onkaan tulossa.

Mikä Alueellinen energianeuvonta? Mikä Keino -muutosagentti?

Energiavirasto rahoittaa kaikissa Manner-Suomen maakunnissa toteutettavaa Alueellista energianeuvontaa. Thermopolis Oy toteuttaa energianeuvontaa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa. Maksutonta ja puolueetonta energianeuvontaa tarjotaan kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille. Energianeuvonnan puitteissa järjestetään erilaisia tapahtumia, osallistutaan muiden järjestämiin tapahtumiin, viestitään energiatehokkuudesta ja tarjotaan henkilökohtaista energianeuvontaa (info@thermopolis.fi). 

KEINO- osaamiskeskus (Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus) on Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama verkosto, joka tukee ja auttaa julkisia hankkijoita kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen kehittämisessä. KEINO-muutosagentit ovat maakunnallisia yhteyspisteitä, jotka tuovat KEINOn toimintaa ja tukea lähemmäksi käytännön toimijoita. Thermopolis Oy:ltä Matti Alakoskela (matti.alakoskela@thermopolis.fi) on Keino-muutosagentti Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.  KEINO-muutosagenttien neuvonta on puolueetonta ja maksutonta.

Kysy neuvoa, löydät perille

Energianeuvontaan ja KEINO-muutosagenttiin kannattaa olla yhteydessä. Heillä on käytössään valtakunnallinen tukiverkosto, joka on heidän kauttaan hyödynnettävissä maksuttomasti.

Useimmiten energianeuvontaan ollaan yhteydessä aurinkosähköön, erilaisin tukiin ja lämpöpumppuihin liittyvien kysymysten kanssa. Voimme käsitellä monenlaisia energia-aiheisia kysymyksiä. Ja kun energianeuvojan omat vastaukset loppuvat, on energianeuvonnan taustatukena Thermopolis Oy:n koko toimistoväki, valtakunnallinen energianeuvontaverkosto, sekä Motiva ja Energiavirasto.

KEINOssa on samantyyppinen taustaverkosto, joka koostuu muutosagenteista ja KEINO osaamiskeskuksen organisaatioista.  Kannattaakin siis olla yhteydessä tarpeen mukaan energianeuvojaan tai Keino-muutosagenttiin. Esille nousevat aihepiirit ohjaavat myös neuvonnan kehittämistä.

Syksy 2021 energianeuvonnassa

Energianeuvonnan peruselementti on kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille tarjottava suora energianeuvonta, joka on aina saatavilla. Syksyllä energianeuvonnassa edistetään kuntien välistä yhteistyötä energiatehokkuusaihepiirin ympärillä. Kestävät kunnat (Alavus, Kuortane, Kurikka ja Lapua) ovatkin jo ansiokkaasti usean vuoden ajan tehneet hyvää yhteistyötä ja tätä mallia kannattaakin tuoda esimerkkinä esille muillekin kunnille. Syksyllä on tarkoitus järjestää Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kunnille yhteinen energiatehokkuuden tapahtuma. Nyt on hyvä hetki ehdottaa (lea.hamalainen@thermopolis.fi) käsiteltäviä aiheita ja mahdollisia puhujia.

Tapahtumat

 

Syksy 2021 julkisten hankintojen kehittämisessä

Keino-verkosto tarjoaa hankintayksiköille myös hankintojen strategista koulutusta ja syksyllä alkaakin Keino Akatemian koulutus. Ilmoita kiinnostuksesi koulutuksesta Johanna Punkarille (johanna.punkari@thermopolis.fi), niin informoimme Teitä tarkemmin. Koulutus on maksutonta julkisille hankintayksiköille. Koulutuksen päävastuullinen järjestäjä on kuntaliitto, joka käyttää apuna koulutuksen järjestämisessä hankintojen asiantuntijoita.

Hankintoihin liittyviä webinaareja on tulossa syksyllä seuraavasti:

  • Etävastaanottoratkaisujen hankinta 7.9. klo 9.00.
  • Digitaalisuus oppimisen arvioinnin ja seurannan tukena 6.10. klo 9.00.
  • Kemikaalikoulutus I. 7.10. klo 9.00.
  • Syksyllä 2021 on tulossa mm. innovaatiohankintojen webinaari, ateriapalveluiden klinikka sekä kemikaalikoulutus II. Em. tilaisuuksien ajankohta selviää myöhemmin.
  • Ilmoittautumiset hankintakeino.fi – sivustolta löytyvästä linkistä.

Energianeuvonnan ja KEINOn terveiset kunnille kirjoittivat Lea Hämäläinen ja Matti Alakoskela Thermopolis Oy:ltä