Energiaekspertti -kurssille
12.11.2021
Virkataloo Oy toteutti ilmanvaihtoremontin ja hyödynsi energiatuet
22.12.2021
Energiaekspertti -kurssille
12.11.2021
Virkataloo Oy toteutti ilmanvaihtoremontin ja hyödynsi energiatuet
22.12.2021

Marraskuun terveiset kunnille Alueelliselta energianeuvojalta

blogi-4_46380125

Alueellisen energianeuvojan marraskuun terveiset kunnille nostaa esille KETS yhdyshenkilöpäivällä esillä olleita ajankohtaisia aiheita:

 • Energiatehokkuusdirektiivin uudelleen kirjoittamiseen liittyvät neuvottelut EU:n kanssa ovat käynnissä. EU on esittänyt erityisesti kuntasektoriakin koskien mm.
  • kaikkien julkisten toimijoiden tulisi peruskorjata 3 % rakennuskannastaan uudisrakentamisen nollaenergiatasoon vuodesta 2024 lähtien
  • velvoite hankkia ainoastaan energiatehokkaita tuotteita
  • sitova 1,7 % vuosittaisen energian loppukulutuksen vähentämisvelvoite
  • energiansäästötavoite valtion tasolla kiristyy ja olisi kaksi kertaa niin suuri kuin mitä Suomi oli kertonut voivansa toteuttaa.
  • jäsenvaltioiden on kannustettava yli 50 000 asukkaan kuntia laatimaan lämmitys- ja jäähdytyssuunnitelmat ohjeiden mukaisesti
  • tehokkaalle kaukolämpöjärjestelmälle kriteerit koskien yli 5MW laitoksia

KETS yhdyshenkilöpäivien materiaalit ja tallenteet löytyvät energiatehokkuussopimusten sivuilta. Tallenteet katsottavissa 1.12.2021 asti.

Uusi energiakatselmusmalli ja sähköautojen latauspisteavustus

 • Motiva pilotoi kunnille suunnattua uutta energiakatselmusmallia, jossa katselmus toteutetaan jatkuvana toimenpiteenä, jonka kesto on 1 + 2 vuotta. Sisältää myös energianhallinnan elementtinä.  Mukaan otetaan muutama kunta. Jos aihe kiinnostaa, voit olla yhteydessä Tomi Kiuruun Motivalla.
 • Ensi vuonna on tulossa ARAlta sähköautojen latauspisteavustus työpaikoille, avustus olisi 750 €/käyttökuntoinen laite. Avustus on tarkoitettu sellaisille latauspisteille, jotka eivät ole julkisia. Hakuohjeet julkaistaan myöhemmin ja haku alkaa vuoden 2022 puolella. Energianeuvonta pyrkii seuraamaan tilannetta ja tiedottamaan, kun avustuksesta saadaan lisää tietoa.

Kuntien ilmastorahoitus kootusti Motivan sivuilta:

 • Motiva päivittää kerran kuussa uutta sivua, johon kootaan Kuntien ilmastorahoitukset. Sivu löytyy täältä

Muita nostoja:

 • Energiatehokkaiden hankintojen verkkokurssin julkistuswebinaari (Aika: torstai 16.12.2021  klo 13-14 Paikka: Microsoft Teams) Motivan huippusuosittuihin energiatehokkuus hankinnoissa -koulutuswebinaareihin pohjautuva maksuton verkkokurssi julkaistaan joulukuussa. Verkkokoulutuksen julkistus tapahtuu 16.12.2021 pidettävässä webinaarissa. Verkkokoulutus sisältää yleisen energiatehokkaita hankintoja ja niiden lainsäädäntöä käsittelevän osuuden sekä tuoteryhmittäistä tietoa kriteereistä.
 • Julkistuswebinaarissa pääset kuulemaan lisää verkkokoulutuksesta ja sen tulevasta kehityksestä sekä kuulet myös muista ajankohtaisista hankintojen energiatehokkuuteen liittyvistä asioista. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.12.2021 mennessä alla olevan linkin kautta. Tilaisuus on maksuton. 

Ilmoittautuminen Energiatehokkaiden hankintojen verkkokurssin julkistuswebinaari