VIRTUAALINEN BUSSIMATKA YHTEISÖENERGIAN KOHTEISIIN

Co2mmunity -hankkeen tavoitteena on edistää yhteisöenergian käyttöönottoa Itämeren alueella, tuottaa kunnille, yhteisöille ja alueellisille energiatoimijoille tietoa yhteisöenergian alueellisesta kehittämisestä ja uusiutuvan energian (aurinko-, maa-, vesi- ja bioenergia) hyödyntämisestä. Erilaisia Etelä-Pohjanmaan alueen asukkaita inspiroidaksemme lähdemme virtuaaliselle bussimatkalle kiinnostaviin kohteisiin.

Ensimmäinen video, noin neljä minuuttia kestävä video, on inspiroiva koontivideo, jossa on tiivistetysti otteet virtuaalisen bussimatkan eri kohteista – parhaat palat.

Virtuaalisen bussimatkan osa 1 on taloyhtiöille ja muille kiinnostuneille suunnattu kohdevierailu As Oy Tampereen Pohjolankatu 18–20. Tämä lukuisia palkintoja voittanut kohde esittelee laajan skaalan kestäviä energiaratkaisuja liittyen uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen, kuten maalämpöä, lämmöntalteenottoratkaisuja sekä aurinkoenergiaa. Se on ensimmäinen taloyhtiö Suomessa, jossa on testattu kahdensuuntaista kaukolämpöä.

Virtuaalisen bussimatkan osa 2: Hietakorven tila esittelee Vimpelissä Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevaa maatilakokoluokan biokaasulaitosta, josta samankaltaiset maatilat voivat ottaa esimerkkiä (tässä esimerkissä on kyseessä n. 160 lehmän lypsytila).

Virtuaalisen bussimatkan osa 3: Jepuan biokaasu esittelee Jepualla Pohjanmaalla sijaitsevan biokaasusymbioosin, jossa paikallisuus on ollut tärkeää ja kyläläiset ovat olleet prosessissa mukana, jolloin hanke on myös saanut laajaa hyväksyntää paikallisten taholta.

Virtuaalisen bussimatkan viimeinen osa 4: Lähdesmäki on kuvattu Ilmajoella, jossa sen paikallinen huonekalualan yritys Lähdesmäki Oy on ollut mukana Co2mmunity-hankkeen aurinkoenergiaprosessissa ja aurinkopaneelien yhteishankinnassa, joka toteutettiin vuonna 2019.

Matkalle mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa videota sekä sen jälkeisiä linkkejä matkaohjelmaan. Matkaohjelmassa on tarjolla infomateriaalia yhteisöenergiasta ja energianeuvonnasta sekä energia-aiheinen tietovisa.  Tervetuloa matkalle mukaan viihtymään ja inspiroitumaan!

Koostevideo yhteisöenergian vierailukohteista, joista jokaisesta tulee myös oma video:

YHTEISÖENERGIAN KOHDE 1: As Oy Tampereen Pohjankatu 18-20

YHTEISÖENERGIAN KOHDE 2: Hietakorven tila

YHTEISÖENERGIAN KOHDE 3: Jepuan biokaasu

YHTEISÖENERGIAN KOHDE 4: Lähdesmäki

Matkaohjelma:

Olemme koostaneet teille mielenkiintoista matkaohjelmaa, että virtuaalinen bussimatkanne sujuu rattoisasti. Voitte käydä katsomassa yleisen esittelyvideon siitä, mitä on edistämämme yhteisöenergia sekä Co2mmunity-hanke, jossa Etelä-Pohjanmaalla mukana ovat Etelä-Pohjanmaan liitto ja Thermopolis Oy yhteistyössä. Lisäksi matkaohjelmamme sisältää lyhyen videon ilmaisesta ja puolueettomasta energianeuvonnasta, jota on saatavilla Thermopolis Oy:n toimesta Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla (jos olet joltain muulta alueelta Suomesta, tarkista alueellisen energianeuvojasi tiedot täältä). Ja bussimatkalla on tärkeää myös olla leikkimielistä visailua ja voitkin halutessasi osallistua energiatietovisaan. Kannattaa selata sivu loppuun saakka, sieltä näet tietoa siitä tuesta, jota on Etelä-Pohjanmaan alueella saatavilla yhteisöenergiaan liittyen.

Co2mmunity: Mitä yhteisöenergia on ja mitä hyötyä siitä on?

Alueellinen energianeuvonta- puolueetonta ja maksutonta energianeuvontaa
Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Hei Taloyhtiön edustaja!

Tiesitkö, että alueellasi on maksutonta ja puolueetonta tukea tarjolla
uusiutuvan energian hankkeisiin liittyen?

Co2mmunity -hanke tukee uusiutuvan energian hankkeita Etelä-Pohjanmaalla 30.9.2020 saakka ja alueellinen energianeuvonta (Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla) myös tästä eteenpäin.

Yhteydenotot sähköpostitse: info@thermopolis.fi

Kiitos matkaseurasta!

Matkalla mukana olivat Matti Alakoskela (Thermopolis Oy), Anne Viljanen (Thermopolis) ja Pia Kattelus (Etelä-Pohjanmaan liitto)