Wind and Renewable Energy Exhibition, Energy Week, ti 19.3.2019 Vaasa
22.2.2019
Thermopolis Oy osallistuu Pytinki-messuille 30. – 31.3.2019
22.3.2019
Wind and Renewable Energy Exhibition, Energy Week, ti 19.3.2019 Vaasa
22.2.2019
Thermopolis Oy osallistuu Pytinki-messuille 30. – 31.3.2019
22.3.2019

Etelä-Pohjanmaan VI energiapäivä ke 3.4.2019

Kutsu: Etelä-Pohjanmaan VI energiapäivä 3.4.2019

Meillä on ilo kutsua sinut perinteiseen Etelä-Pohjanmaan energiapäivään. Toivomme, että olemme onnistuneet ja saaneet tilaisuuteen tiivistetyn sekä mielenkiintoisen poiminnan energia-asioista ja energia-alan nykytilasta. Tulevaisuudessa muutokset energia- ja ilmastotyössä vaativat paljon toimenpiteitä monella eri yhteiskunnan osa-alueella ja tähän työhön meidän kaikkien pitäisi osaltaan sitoutua. Muutokset eivät ole kaikilta osin yksinkertaisia, eivätkä ne tapahdu hetkessä. Haluamme energiapäivän kautta jakaa Etelä-Pohjanmaan alueella energia- ja ilmastoasioihin liittyvää tietoa, tarjota mahdollisia toimintamalleja sekä edesauttaa päätöksien tekemistä.

Etelä-Pohjanmaan VI energiapäivä järjestetään keskiviikkona 3.4.2019 klo 12:00–16:00 Seinäjoella Framin 1. auditoriossa (Frami B, Kampusranta 9, 60320 Seinäjoki).

 • Tilaisuudessa on valtakunnan tasolla toimivia energia-alan asiantuntijoita ja toimijoita, jotka tuovat omalla asiantuntemuksella esiin Suomen nykyistä energiantuotannon ja uusiutuvan energian tilaa sekä ajankohtaisia asioita energiatukien ja kaupunkien energiajärjestelmien näkökulmasta
  • Business Finlandin Tapani Saarenpää ja Thermopolis Oy:n energia-asiantuntija Pauli Kortesoja kertovat mitä mahdollisuuksia tarjolla olevat Energiatuet ja energiakatselmukset tarjoavat yrityksille, kunnille ja yhteisöille parantaa energiatehokkuutta ja omaa toimintaa.
  • Samuli Rinne / Karoliina Auvinen tuovat esiin Smart Energy Transition -hankkeessa käsiteltyjä ajankohtaisia asioita kaukolämmön tuotannon nykytilasta sekä mitä muutoksia tuotannossa tarvitaan, kun luovutaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Kaukolämmön tuotanto on suuressa murroksessa ja ala tarvitsee uudenlaisia malleja sekä uudenlaisia teknisiä ratkaisuja tulevaisuudessa.
  • Suomessa on käynnissä voimakas kaupungistuminen, murros energiatuotannossa, kasvava energiantarve sekä samaan aikaan kasvava huoli ilmaston muutoksesta. Fortum City Solutions / eNext asiantuntija Ilkka Salmensaari kertoo miten näiden asioiden yhteensovittaminen ja hallinta onnistuu ja  minkälaisia monitahoista energiajärjestelmiä tulevaisuuden kaupungeissa vaaditaan.
 • Tilaisuudessa on esillä myös neljä ajankohtaista yritystä/organisaatiota, joiden ajankohtaiset tuotteet ja palvelut konkreettisten esimerkkien kautta tarjoavat uudenlaisen näkökulman mm. energiatehokkuuden ja kiertotalouden kehittämiseen tekoälyn ja automaation keinoin.  Lisäksi esille tuodaan biokaasun tuotantoa maakunnassa sekä kaasun mahdollisuuksia liikennekäyttöön nykyisellä autokannalla ja hyvin maltillisin kustannuksin.
  • Leanheat Oy:n edustaja Tapio Miettinen esittelee mahdollisuuksia kiinteistön energiatehokkuuden ja ohjauksen kehittämiseksi tekoälyn avulla. Leanheat voitti vuoden 2019 alussa asuntomarkkinoiden järjestämän innovaatiokilpailun.
  • Calefa Oy:n edustaja Antti Porkka tuo esiin kiinteistöjen ja yritysten prosessien lämmöntalteenoton ja hukkaenergian hyödyntämiseen liittyviä ratkaisuja. Calefan tarjoama ratkaisu on käytössä mm. Kauhavalla MSK Plast Oy:n tehtaalla.
  • Gasum Oy:n edustaja Ville Sepponen avaa kaasun käyttömahdollisuuksia liikenteessä.
  • Pekka Soini kertoo Suupohjan ammatti-instituutin biokaasu-hankkeista ja biokaasun liikennekäytöstä. Lisäksi puheenvuorossa esitellään, mitä bensiiniauton muuttaminen kaasu/bensiinikäyttöiseksi vaatii ja mitä muutos kustantaa.

 

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy linkin takaa: Energiapäivä ohjelma_2019

Tilaisuuteen ilmoittaudutaan viim. 1.4.2019 osoitteessa: https://goo.gl/forms/NrS4CDewaZjVLjM02

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuden järjestävät Etelä-Pohjanmaan liitto ja Thermopolis Oy (Innovatiivinen ja resurssitehokas Etelä-Pohjanmaa –hanke)

Tervetuloa!